Honlapunk tartalma jogvédett!
Amennyiben a honlapunkról származó hírt vagy fotót tesz közzé valahol, forrásként mindenképp tüntesse fel a www.sleddogsportclub.hu url-t!
Köszönjük megértését!

Címlap Hírek Donovaly szánhúzó VB - rövid beszámoló

Donovaly szánhúzó VB - rövid beszámoló

Donovalyban idén ünneplik 20. születésnapjukat a szánhúzóversenyek. Ezt megünnepelendő kapta meg a FISTC-től a 2011-es sprint világbajnokság megrendezésének jogát a szlovák Donly klub.
Csütörtökön délben tavaszi idő, zöld füves táj fogadta az érkezőket Donovalyban, némi havas tájrészletekkel. Senki nem tudta elképzelni, hogy lesz itt másnap verseny. Aztán megláttuk a teherautókat, amik havat szállítottak a versenypályára.

A havat a környező településeken, dombokon gyűjtöttek össze és pakolták rá a verseny útvonalaira (7 km - 2 és 4 kutyás fogatoknak, 11 km - 6 kutyás fogatoknak, 14 km - 8 kutyás és 10,12 kutyás fogatoknak és a síjöringezőknek).
Ezt az iszonyatos munkát egész éjjel folytatták.
A hó összefagyott, és a verseny kezdetére jégkásává alakult sok helyen sajnos. Ezt a pályát a kutyák jelentős része nem igazán kedvelte, mely az eredményükön is meglátszott. Ráadásul csütörtökön délben erősen esni kezdett az eső. Délutánra nagyjából tökre is tette a versenypályát. Újabb kételkedésbe kezdtünk a verseny további sorsát illetően.
Szombat reggelre azonban nagy örömünkre leesett a hó, így a verseny folytatásának nem volt akadálya. Így már csak a hatalmas szélvihar tudta némileg elrontani a résztvevők örömét.
Némi hó vasárnapra, az utolsó napra is kitartott, így az a futam is szerencsésen lezajlott.
Súlyos sérülések nem történtek a versenyen, habár a pálya rendkívül jeges és csúszós volt, és még a pénteken könnyebben megsérült 2 versenyző is tudott indulni a többi versenynapon is.
A rendezvényt annyira komolyan veszi a szlovák állam, hogy több miniszter is részt vett rajta, ahogy a korábbi években is.
Büszkék vagyunk versenyzőinkre, akik ezt az a normál esetben is nehéz pályát (hát még ezt a rendkívül jeges változatát), teljesíteni tudták mindhárom nap.

A szlovák szervezők pedig a lehetetlen hóhelyzetből is lehetségest csináltak és maximálisan megtettek mindent a versenyzőkért. Köszönjük!

Eredménylista:
http://www.donlyklub.sk/files/jan_2011/vysledkova-lsitina-13-02-2011.pdf

Szlovák sajtófotók:
http://www.pressphoto.sk/Z%C3%A1prahyDonovaly2011.html

Nagy Kinga fotói:
http://inuhiei.hu/galeria/20110213/index.htm?detectflash=false&

 

 

Megosztom
 
Keresés
Partnereink

Honlapunk a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

Ki olvas minket
Oldalainkat 8 vendég böngészi
eszksk_logo.gif