Honlapunk tartalma jogvédett!
Amennyiben a honlapunkról származó hírt vagy fotót tesz közzé valahol, forrásként mindenképp tüntesse fel a www.sleddogsportclub.hu url-t!
Köszönjük megértését!

Címlap Hírek Rövid, napi beszámolók a FISTC EB-ről, Szlovéniából

Rövid, napi beszámolók a FISTC EB-ről, Szlovéniából

A magyar csapat:



Vasárnap
A verseny utolsó napja picit szebb idővel, köd nélkül fogadta a résztvevőket.
Mai nap sem volt incidens nélküli számunkra, ma Köffer Lajos fogata ért utol egy grönlandi fogatot, melyből előzés közben kitámadt egy kutya. Egy kutya felbukott a magyar csapatban. Szerencsére nem lett komolyabb baja, de a csapat összegabalyodott, és értékes időt vesztettek.
Nagy örömünkre minden magyar versenyző teljesítette a 3. napi futamot is, ami a nagy hideg és az ismert magyar körülmények miatt már önmagában is jó eredmény.
Délután került sor az eredményhirdetésre ahol az alábbi díjazás történt a magyar versenyzők részére:


Aranyérem:
Köffer Kitti (2 kutyás scooter junior kategória)
Ezüstérem:
Köffer Lajos (6 kutyás szibériai husky fogat)
Tulipán Szilveszter (1 kutyás kerékpáros samoyed-del)
Bronzérem:
Csizmadia Blanka (kutyás futás junior kategória)
4. helyezett:
Rosner Gábor (két kutyás alaszkai malamut fogat)
6. helyezett:
Domonkos László (kutyás kerékpározás két szibériai huskyval)

Köszönjük mindenkinek a szurkolást és köszönjük a magyar versenyzőknek a szép helytállást!

/A következő időszak nagyobb nemzetközi terveiről:
2012. január - Mátra-kupa, a nemzetközi Visegrád kupa része,
2012. február eleje - Dobogókő kupa,
2012. február közepén kerül sor a szános sprint Európa-bajnokságra, Tarvisioban. Ezen a magyar csapat részvétele támogatók hiányában teljesen bizonytalan.
2014. novemberében Magyarországon kerül megrendezésre a fajtatiszta szánhúzókutyák hómentes Európa-bajnoksága Nyugat-Magyarországon egyesületünk szervezésében (edzőkocsis, kutyás futó, kutyás kerékpáros és scooter kategóriák).
Helyszín és szponzorok még keresés alatt. /


Szombat
Az időjárás továbbromlott, a köd még nagyobb. Sajnos ma Tulipán Szilveszter samoyedjét a versenyen előzés közben az előtte 1 perccel induló kerékpáros malamutja megtámadta. Szerencsére nem lett semmi baja, de értékes időt vesztettek. Ezek után pedig oda-vissza előzgették egymást. Végül a célegyenesbe a két versenyző fej-fej mellett haladva érkezett, majd Szilveszter lehajrázta a szlovén versenyzőt. A célban pedig sportszerűen kezet is fogtak.
A 4 napos fagyoskodás és sportolás megterhelés miatt egy kis kikapcsolódásra is sor került: délután a magyar csapat egyik része szaunázni ment, a másik rész pedig egy középkori kisvároskában sétált, és egy várat tekintett meg.
A szombat esti delegáció meeting 10 percig tartott, ebből is látható, hogy kisebb problémákon kívül nagyobb incidensek nem történtek a versenyen.
Ezt követően került sor a musher partyra, ahol egy szlovén zenekar játszott. A szlovén szervezők nagyon nagy szeretettel látták vendégül a csapatokat.

Péntek
Rendkívül hideg idő, és hatalmas köd fogadta a magyar csapatot a verseny területén, szinte már-már havas versenyen érezhettük magukat. A pálya a fagyökerektől eltekintve remek, a verseny szervezése és lebonyolítása szintén remek.
Jól kiépített és felszerelt a stake out.
Versenyzőink: Csizmadia Blanka, Domonkos László, Köffer Kitti, Köffer Lajos, Rosner Gábor, Tulipán Szilveszter.
Minden versenyzőnk jól vette az első napi akadályokat, bár egy kicsit zavaró, hogy a kategóriák többségében atléták és gyakorlott maraton futók vannak az élmezőnyben. Sajnos a mi anyagi helyzetünk még a közelében sincs a nyugatiakénak, és ez bizony az eredményekben is látszik, hisz amíg a mieink munka után, éjjel kénytelen edzeni, vagy hajnalban, munka előtt, sok külföldit olyan szinten támogatnak anyagilag, hogy még dolgoznia sem kell, csak a sportra koncentrálnia.  Emellett például Köffer Kitti a kategóriájában, a 2 kutyás scooterben egyetlen nőként és juniorként indult 3 felnőtt férfi mellett.  
Idén csak egy indulót, egy cseh versenyzőt hazaküldtek, mert kutyái nem rendelkezett a szükséges oltásokkal.
A verseny egyébként annyira rendben zajlott, hogy a delegáció vezetők péntek esti értekezletén alig volt téma.

Csütörtök

Csütörtökön kora délután érkeztünk meg Smlednikbe, Szlovéniába, az edzőkocsis, kutyás futó és kutyás kerékpáros EB helyszínére.
Útközben sajnos több helyen hatalmas köd volt, így növekedett az utazási idő. Szlovéniában örömmel láttuk, hogy napos az idő, ami egészen Smlednikig tartott is. :)) Itt igen csak hideg várt bennünket.
A stake out egy nagyon helyes kempingben van, ahol kempingező szintek vannak a domboldalban. A magyar csapat egy része a stake outon sátrazik, mikrobuszozik, másik rész egy távolabbi, megfizethető szállodában alszik. Sajnos mi nem rendelkezünk a tőlünk nyugatabbra élők hatalmas lakóautóival.
Csütörtökön délután került sor a kutyák állatorvosi ellenőrzésére, az edzőkocsik lemérésére (ezt egyébként mindennap meg fogják tenni a célban is), illetve a versenyzők beregisztrálására.
18 órakor kezdődött a megnyitó ünnepség, szlovén táncbemutató, és a versenyző országok felvonulása. A helyi szervezők nagyon kedvesen rengeteg süteménnyel kínálták meg a résztvevőket.
Ezt követte a delegáció meeting. Megtudtuk, hogy a pálya sík, megfelelően széles, sajnos azonban sok helyen fagyökerek nehezítik a versenyzést, azonban a rendezők ezeket feltűnő sárga festékkel megfestették.
A pályák a település körül mennek, a leghosszabb még a faluba is bemegy, a templomig.
Nagy várakozással nézzünk az első versenynap, az az a péntek elé.
A távot pénteken, szombaton és vasárnap is teljesíteni kell, és a 3 nap együttes eredménye alapján alakulnak ki a végső helyezések.

Kérjük szépen szurkolni a 6 magyar versenyzőnek.
Köszönjük!

 

Megosztom
 
Keresés
Partnereink

Honlapunk a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

Ki olvas minket
Oldalainkat 1 vendég böngészi
eszksk_logo.gif