Honlapunk tartalma jogvédett!
Amennyiben a honlapunkról származó hírt vagy fotót tesz közzé valahol, forrásként mindenképp tüntesse fel a www.sleddogsportclub.hu url-t!
Köszönjük megértését!

Címlap Hírek Hargita 2010

Hargita 2010

HARGITA 2010 KUTYASZÁNHÚZÓ BAJNOKSÁG

A Yukon SE idén is megrendezi a három sprintversenyből álló Hargita 2010 Kutyaszánhúzó Bajnokságot. Tulajdonképpen ez a versenysorozat - mivel egyetlen ilyen jellegű - Románia országos bajnokságának minősül. A legjobb hajtók a szezon folyamán erre készülnek és egyelőre ez a bajnoki cím bír a legnagyobb presztízs értékkel.A Hargita 2010 Bajnokság versenyei:

- 2010 február 12 és 14 Corvina Kupa, Kalibáskő

- 2010 február 13 Musher Cup, Tolvajos tető

- 2010 február 27-28 Székelyföld Kupa, Hargitafürdő

A három versenyen elért helyezések alapján elért pontszámok végső összesítése után hirdetik ki a bajnokokat.

Az első két versenyre február 12-14 között kerül sor, két egymáshoz közeli helyszínen. Pénteken, február 12-én 11 órai kezdettel Kalibáskőn rendezik meg a Corvina Kupa első futamát. Itt kategóriától függően 4,5-11 km közötti kemény, technikás pálya várja a versenyzőket.

Szombaton, február 13-án csatlakozva Sítájfutó Világhét programjaihoz, a Tolvajos tetőn a Hármas-keresztnél rendezik meg az első alkalommal kiírt Musher Cup elnevezésű versenyt.

Itt a szervezők egy rövidebb 2,5-6 km közötti gyors pályát jelöltek ki, a nézők nagy területen beláthatják a pályát. A versenyzők rövid időközönkét rajtolnak így látványos, pörgős versenyre van kilátás. Az első futam 9.30-kor rajtol, a második ugyanaznap délután 15.30-kor.

Vasárnap, február 14-én 11 órakor újra Kalibáskőn rajtol a mezőny, a Corvina Kupa második futamán.

Ezidáig 25 csapat jelezte indulási szándékát, a legtöbb induló, hét, a B1-es 6 husky kategóriában. Itt a tavalyi bajnok Ferencz Lehel (Yukon SE) az idén csak a Borszék Kupán állt rajthoz C1-es 4 husky kategóriában és második helyen végzett. Őt próbálja megszorítani a Borszék Kupán győztes Parajdi Zoltán illetve a Tusnádfürdőn első helyet szerző Szíjgyártó Zoltán. Hármuk küzdelmébe az aradi Balla testvérpár, a madéfalvi Kósa Ernő, illetve a segesvári Kiss Attila szólhat még bele.

A C1-es 4 husky kategóriában a nagy esélyes a tavalyi bajnok, a csíkszentmártoni Both Hunor (Yukon SE), csapattársa a csíkszeredai Simon Attila szólhat még bele az első helyért folyó küzdelembe.

A C2-es kategória tavalyi győztese a balánbányai Grosu Constantin nem vesz részt a versenyen, Szlovákiában indul egy nemzetközi versenyen, így ebben a kategóriában az idén új bajnokot avathatunk, előzetesen a szentegyházi Mag István (Yukon SE) tűnik esélyesnek.

A D1-es 2 husky kategóriában valószínűleg idén sem talál legyőzőre a tavalyi bajnok csíkszeredai Erdély Sándor. Mint megszokhattuk ebben a kategóriában minden évben van kezdő versenyző, az idén a borszéki Molnár Sándor és sepsiszentgyörgyi Kiss Csaba valamint a junior korú csíkszeredai Csató Bíborka.

 

Megosztom
 
Keresés
Partnereink

Honlapunk a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

Ki olvas minket
Oldalainkat 49 vendég böngészi
eszksk_logo.gif